maandag 24 november 2014

Organisatie en bewegingDe prachtige  ambiance van de Maassilo in Rotterdam, interessante inhouden en een goede organisatie maakte het symposium “Redesigning Business”  van De Willem de Kooning Academie tot een boeiende avond. Het symposium stond in het teken van bewegingen binnen veranderende organisaties en hoe designers en kunstenaars een perfecte rol kunnen spelen binnen  dit proces.  Drie thema’s zijn besproken. Changing context, designers changing business and implementing change.
Keynote speaker Duzan Doepel stelt dat het belangrijk is dat we niet langer onze focus richten op het “ding” maar op het proces.  Om dit te kunnen, zegt hij,  hebben we vertrouwen nodig en het vermogen om te improviseren. Dit is goed gezegd en hiermee wordt naast de oplossing ook gelijk het probleem duidelijk.  Organisaties volgen structuren, denken lineair en zijn gericht op feiten en resultaten. De controle is leidend. 

Loslaten en nieuwe perspectieven zien. De moed hebben om het avontuur aan te gaan in een tijd waarin trage systemen rigide zijn en steeds meer  functioneren als muren waar mensen stuk op lopen. Het is een mooie uitdaging om deze beweging vorm te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten